Monday, March 17, 2014

Phuket : Τρελά πάρτυ, αμμουδιές και χαλάρωση


 Δώρα



Το Phuket είναι αδιαμφισβήτητα το πιο γνωστό νησί από όλα  τα νησιά της Ταϊλάνδης. Φημίζεται για τα ατέλειωτα πάρτυ αλλά και για την φυσική ομορφιά  του.



Βασικά όχι..ψέμματα.. Αυτό που μάλλον περιμένει κανείς όταν ακούει για το Phuket είναι ήρεμες παραλίες και ειδυλλιακά τοπία. Αυτό είναι όμως μόνο κατά το ήμισυ σωστό.

Το Phuket είναι το μεγαλύτερο νησί στην θάλασσα Andaman  που περιβρέχει την Ταϊλάνδη. Το νησί έχει μεγάλη ποικιλία φυσικού περιβάλλοντος εκτός από τα πανέμορφα παραλιακά τοπία για τα οποία φημίζεται. Το τοπίο περιλαμβάνει μακριές αμμουδιές αλλά και βραχώδεις περιοχές, κατακόρυφους γκρεμούς, δασώδεις λόφους, λιμνοθάλασσες καθώς και κάθε είδους τροπική βλάστηση.
 


Η παραπάνω περιγραφή ίσως είναι και η μόνη που περιμένει κανείς σε ένα τέτοιο νησί. Αυτό που δεν περιμένει κανείς όμως είναι η τρελή νυχτερινή ζωή που βρήκαμε εμείς κατά την παραμονή μας στο νησί! Αν διαθέτετε ανοιχτό μυαλό και λίγη καλή αίσθηση του χιούμορ σας εγγυόμαστε ότι θα το διασκεδάσετε απίστευτα!

Μετά από πολύωρο ταξίδι με λεωφορείο από την πρωτεύουσα της χώρας, την Μπανγκόκ τελικά φτάσαμε στην παραλία της Patong. Αυτή είναι μία από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού και πολύ κοντά στην Phuket Town.
 



Η παραλία στην Patong είναι τέλεια.. η άμμος είναι χρυσαφένια και το χρώμα της θάλασσας ανοιχτό μπλε διάφανο με τους διάσπαρτους κοκκοφοίνικες να συμπληρώνουν την εξωτική εικόνα. Κατά τη διάρκεια της μέρας ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται στην παραλία παίζοντας φρίσμπι, κολυμπώντας και κάνοντας ηλιοθεραπεία. Αν θέλεις μπορείς και να κάνεις  βόλτα στο παραλιακό μονοπάτι που ακολουθεί την θάλασσα και που είναι γεμάτο με εστιατόρια που σερβίρουν κυρίως θαλασσινά. Όταν ο ήλιος αρχίζει και δύει , το μόνο μέρος που θες να είσαι είναι η ζεστή άμμος και να βλέπεις τη μέρα να χάνεται.




Αν κάτσει κανείς λίγο παραπάνω μετά τη δύση ίσως βρει ντόπιους να πουλάνε παραδοσιακά άσπρα φαναράκια. Διαλέξαμε και εμείς ένα και κάνοντας μια ευχή το ανάψαμε και το βλέπαμε στη συνέχεια να ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τα υπόλοιπα.




Το βράδυ το μέρος μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο χώρο διασκέδασης. Πραγματικά αξίζει να παρατηρήσει κανείς το τρελό μείγμα των ανθρώπων που γεμίζουν τα μπάρ και τα κλάμπ (κυρίως τα sex club)  σε όλο το μήκος της Bangla Street. Σε αυτό τον κεντρικό δρόμο τα βλέπεις όλα! Ανθρώπους ντυμένους ακόμα και με τα πιο περίεργα ρούχα-ή ίσως και χωρίς ρούχα (είδαμε έναν άντρα με κόκκινες ψηλές δικτυωτές κάλτσες και G-string!?!)




Προσθέτοντας και τα gay bar στην εικόνα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι πρόκειται για άκρως ενδιαφέρον σκηνικό! Κάποιες φορές ακόμα βλέπαμε όμορφες Ταϊλανδέζες να περνάνε αλλά δεν ήμασταν σίγουροι αν ήταν σίγουροι αν ήταν όντως κορίτσι καθώς όντας πολύ φιλελεύθερη η Ταϊλάνδη φημίζεται για τα “ladyboys”!


Εκτός αυτών, όπως μάθαμε τα Phuket  φημίζονται για το μυστηριώδες Ping Pong Show!
Αν αναρωτιέστε που θα το βρείτε, δεν υπάρχει λόγος γιατί θα σας πλησιάσουν άνδρες από μόνοι τους δείχνοντας τη παρακάτω κάρτα. Έχοντας κι εμείς λοιπόν περιέργεια αποφασίσαμε να δούμε αυτό για το οποίο μιλούσαν όλοι. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο και σας το συνιστούμε (χωρίς ανήλικα παιδιά βεβαίως!). Συμβουλεύουμε βέβαια να δώσετε καλό φιλοδώρημα αν δε θέλετε να σας πετάξουν έξω κακήν κακώς! :P


Αν παρόλα αυτά, εμπειρίες τέτοιες δε σας ταιριάζουν και θέλετε κάτι ήρεμο προτιμήστε τις παραλίες : Kata Beach, Nai Yang Beach ή κανονίστε μια επίσκεψη στο τροπικό δάσος Phra Thaeo National Park   και τους βάλτους με τα μαγκρόβια φυτά στο Koh Siray.
H εμπειρία της επίσκεψης στο Phuket είναι μοναδική από όποια μεριά και αν την εξερευνήσεις!

No comments:

Post a Comment