Monday, March 17, 2014

Νέα Υόρκη : Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Έλπις



Η Νέα Υόρκη μπορεί να γίνει οτιδήποτε θέλεις να είναι. Είναι το μέρος που όλοι οι άνθρωποι ονειρευόμαστε να ζήσουμε για κάποιο διάστημα. Δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη, η αρχιτεκτονική και το lifestyle της Νέας Υόρκης είναι μοναδικά και δε βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο! Ατελείωτα βιβλία, ταινίες και τραγούδια έχουν γραφτεί για το ‘’Μεγάλο Μήλο’’ όπως συνήθως αναφέρεται.





Για να είμαι ειλικρινής, πριν πάμε στη Νέα Υόρκη, δεν ήμουν και τρελά ενθουσιασμένος καθώς γενικά προτιμώ όμορφα, φυσικά, ήσυχα μικρά μέρη από μεγάλες θορυβώδεις πόλεις. Αλλά η Νέα Υόρκη αποτελεί σίγουρα την εξαίρεση στον κανόνα! Περπατώντας ανάμεσα στους ουρανοξύστες, όλα φάνταζαν ακριβώς όπως έπρεπε να είναι! Πανέμορφα κτίρια, άνθρωποι με φινέτσα, και πολλά άλλα, κάνουν την πόλη αυτή τόσο ξεχωριστή!





Θέλαμε να απολαύσουμε το μέρος όσο περισσότερο γίνεται, για αυτό το λόγο και ξυπνάγαμε κάθε μέρα πρωί πρωί με τη μαμά μου και περπατούσαμε όλο το Manhattan! Στη Νέα Υόρκη μπορείς να βρεις οτιδήποτε ψάχνεις και μάλιστα σε τεράστια ποικιλία! Υπάρχει η Chinatown για γευστική κινέζικη κουζίνα, η ‘’Μικρή Ιταλία’’ για gourmet ιταλικά πιάτα, η περιοχή Soho με εναλλακτική μόδα και τέχνη (μακράν η αγαπημένη μας) , το επιβλητικό Empire State Building για απίστευτη θέα του Manhattan, το Metropolitan Museum of Art, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, και πολλά άλλα!





Δεν ξέρω για εσάς, πάντως όταν σκεφτόμασταν πως θα είναι στη Νέα Υόρκη, η πρώτη εικόνα που ερχόταν στο μυαλό μας, ήταν η Times Square. Νομίζω πως περνούσαμε σχεδόν κάθε μέρα από αυτή μόνο και μόνο για να απολαύσουμε το μοντερνισμό αυτής της πόλης που πραγματικά σε συναρπάζει. Βέβαια η Times Square είναι φαντασμαγορική το βράδυ.. Φωτισμένη με τεράστιες πολύχρωμες οθόνες – διαφημίσεις στα κτίρια, η πλατεία φωτίζεται και ζωντανεύει σφύζοντας από κόσμο!





Όπως κάθε άλλη μεγάλη όμορφη πόλη, έτσι και η Νέα Υόρκη έχει το πάρκο της το οποίο αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης! Το Central Park, όπως ονομάζεται, είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις, να κάνεις πικνίκ, να πας για τρέξιμο και γενικά να απολαύσεις μια ηλιόλουστη μέρα! Φυσικά περάσαμε κάποιες ώρες εκεί για να ξεκουραστούμε, αφού το τοπίο είναι πανέμορφο! Ακόμα και μακριά από τους πολυσύχναστους δρόμους, στο πάρκο υπήρχε αρκετός κόσμος καθώς και άνθρωποι της τηλεόρασης για ένα γύρισμα μιας σειράς!






Περιττό να αναφέρουμε πως ήταν το πρώτο μας ταξίδι που περιλάμβανε τόσα ψώνια! Είναι πραγματικά αστείο πως αγοράσαμε και μια τεράστια βαλίτσα, σαν αυτές που οι άνθρωποι αποθηκεύουν τα πράγματα που πουλάνε στους δρόμους, μόνο και μόνο για τα ψώνια που κάναμε εκεί! Πέρα από το Macys, το εμπορικό κέντρο που είναι παράδεισος για τις γυναίκες, τα μαγαζιά με τις απίστευτες τιμές – προσφορές, πραγματικά δεν έχουν τελειωμό! Νομίζω δεν έχω ξαναδεί τη μητέρα μου τόσο ενθουσιασμένη, χαχα!




Όντες τυχεροί για ακόμη μια φορά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας στη Νέα Υόρκη, διεξαγόταν και το US Open, και φυσικά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να το χάσουμε! Έχοντας ήδη παρεβρεθεί στο Roland Garros, το αμερικάνικο όπεν ήταν ένα από τα πράγματα στη λίστα μου! Ο καιρός ήταν απίστευτος, ο χώρος ήταν γεμάτος από σπόνσορες και events, τα γήπεδα γεμάτα από κόσμο, και στο πρόγραμμα της ημέρας υπήρχαν εξαιρετικά παιχνίδια!





Αυτή τη φορά είχα την τύχη να παρακολουθήσω τους Federer, Djokovic, αλλά και τη δική μας πρωταθλήτρια Λένα Δανιηλίδου, η οποία αγωνιζόταν στα διπλά ενάντια σε δυο κινέζες αθλήτριες! Δυστυχώς ήμασταν οι μοναδικοί Έλληνες φίλαθλοι στο γήπεδο, απέναντι από εκατοντάδες κινέζους υποστηρικτές, κάνοντας το έργο της Λένας ακόμα πιο δύσκολο..





Βασικά ο κύριος λόγος για τον οποίον επισκεφτήκαμε τη Νέα Υόρκη, ήταν ένα τουρνουά beach tennis το οποίο γινόταν στη Long Beach, περίπου 1 ώρα μακριά από το Manhattan με το τραίνο, προς τη μεριά του Ατλαντικού ωκεανού. Η παραλία στο Long Island εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα, και τα γήπεδα του beach tennis έκανα το τοπίο να δείχνει φανταστικό! Παίχτες από διάφορες χώρες του κόσμου ήταν εκεί και περάσαμε καταπληκτικά! Για την ιστορία, έχοντας για συμπαίχτη μου το Mauro (τον Ιταλό μου αδερφό!) , αποκλειστήκαμε στην 8αδα από το no.1 του ταμπλό Mingozzi/Marighella , οι οποίοι και κέρδισαν το τουρνουά!





Γυρνώντας στο θέμα μας, η Νέα Υόρκη με τη μεγαλειότητά της, μας έκανε να νιώσουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτού του πολυπολιτισμικού κόσμου και τυχεροί που ήμασταν εκεί! Μπορούμε να πούμε πως η πόλη τελικά μας φάνηκε αρκετά ‘’ψηλή’’ (εννοώντας τα κτίρια της), υπερβολικά εύκολη να προσανατολιστείς, και οι άνθρωποι που συναντήσαμε αρκετά φιλικοί, οι οποίοι δείχνουν ότι γνωρίζουν ακριβώς ποιοι είναι και τι θέλουν. Η Νέα Υόρκη δεν είναι ποτέ ήσυχη, αλλά μόνο και μόνο για αυτό είναι η Νέα Υόρκη! Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσες φορές και να την επισκεφτείτε, κάθε φορά θα σας εκπλήσσει ευχάριστα και θα σας μένει αξέχαστη!





No comments:

Post a Comment