Monday, March 17, 2014

Maya Beach: Η Παραλία (ταινία με τον Leonardo Di Caprio)

Έλπις



Όσοι από εσάς έχετε δει το γνωστό φίλμ “The Beach” με τον Leonardo Di Caprio θα αναγνωρίσετε ότι μιλάμε για την παραλία αυτή. Για εσάς που δεν έτυχε ακόμα ελπίζουμε να σας εμπνεύσουμε να το δείτε η ακόμα καλύτερα να επισκεφτείτε αυτό το πανέμορφο νησί. Η Maya Beach βρίσκεται στο μικρότερο νησάκι του συμπλέγματος των Koh-Phi-Phi, το Koh-Phi-Phi-Leh .




Πώς μπορείτε να φτάσετε εκεί? Νοικιάζοντας στο Koh –Phi-Phi Don (το μεγάλο νησί)  μια μονοήμερη εκδρομή με μία από τις ξύλινες πολύχρωμες βαρκούλες των ψαράδων που θα συνδυάσει και μια βόλτα στις μικρότερες νησίδες ανάμεσα στα δύο νησιά. Το κόστος αν είστε μεγάλη παρέα, όπως εμείς, είναι πολύ λίγο σχετικά με αυτό που φαντάζεστε. Έτσι κι εμείς μπήκαμε στο σκαφάκι και φύγαμεεε!



Περιττό να πω πως στην τιμή συμπεριλαμβανόντουσαν μάσκες με αναπνευστήρες για ατέλειωτο snorkelling στα γαλαζοπράσινα νερά! Η 1η μας στάση λοιπόν ήταν στο Shark point που παρά την άσχημη φήμη του ονόματος του ευτυχώς εμείς απλά βουτήξαμε ανενόχλητοι για να θαυμάσουμε τα κοράλλια και τα μικρά εξωτικά ψαράκια.





Επόμενη στάση το ακατοίκητο Bamboo Island με τη μικρή αλλά υπέροχα δροσιστική παραλιούλα του. Στο Monkey Island μια αποικία από μικρά πιθηκάκια τριγυρίζανε παίζοντας με τους τουρίστες. Το πολύ κολύμπι όπως ήταν φυσικό μας άνοιξε την όρεξη, αλλά οι οδηγοί μας δεν μας άφησαν παραπονεμένους και μας σέρβιραν ατομικά γεύματα με Ταιλανδέζικο κοτόπουλο με κάρυ και φρεσκοκομμένους ανανάδες!




Μετά το μεσημεριανό ήμασταν έτοιμοι να συνεχίσουμε για την Παραλία. H είσοδος στον κολπίσκο γίνεται μέσα από ένα στενό άνοιγμα από κατακόρυφα πανύψηλα και καταπράσινα βράχια. Το να το περιγράψουμε περαιτέρω με λόγια είναι αδύνατο! Παράδεισος! 




Ο συνδυασμός του κρυστάλλινου νερού με τα κατακόρυφα βράχια να κρέμονται καθώς η βάρκα μας γλιστρούσε πάνω στο νερό απλά έκοβε την ανάσα! Βέβαια και οι απαραίτητες βουτιές δεν άργησαν και κοντέψαμε να αναποδογυρίσουμε τη βάρκα από τον ενθουσιασμό!




Η κύρια παραλία ήταν γύρω στα 200 μέτρα κάτασπρης άμμου πλαισιωμένη από ένα καταπράσινο τροπικό δάσος περπατώντας προς το εσωτερικό του νησιού που μπορούσες να εξερευνήσεις μέσα από τα ξύλινα μονοπάτια που είχαν στηθεί. Υπήρχαν επίσης χώροι κατασκήνωσης για εκείνους που θα ήθελαν να διανυκτερεύσουν.





Πριν το καταλάβουμε ο ήλιος άρχισε να δύει και δυστυχώς έπρεπε να επιστρέψουμε στο Koh PhiPhi Don ,στα bamboo καλυβάκια μας συνεχίζοντας την εξερεύνηση των νησιών  Koh PhiPhi :)




No comments:

Post a Comment