Wednesday, March 19, 2014

Brugge : Μια Φλαμανδική Disneyland

Έλπις


Η Brugge βρίσκεται στο Βέλγιο στη Φλαμανδική βορειοδυτική πλευρά και πολύ κοντά στη βόρεια Θάλασσα. Αποτελεί μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ευρώπη, και ως εκ τούτου λίγες πόλεις μπορούν να την ανταγωνιστούν .Το ιστορικό της κέντρο έχει επονομαστεί σημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO από το 2000.



Το να είσαι στη Brugge είναι σαν να βρίσκεσαι σε παραμύθι. Η ίδια πόλη σε γυρνάει πίσω αιώνες και σε κάνει να σκέφτεσαι πώς να ήταν εδώ το 1600.Τα κτίρια διαθέτουν τόση ιστορία και ομορφιά που σε μαγεύουν!


Παρόλο που επισκέφτηκα την Brugge 3 φορές όσο ήμουν εκεί για το ERASMUS ,έτσι ώστε να τη δω μαζί με φίλους που ήρθαν να με δουν, την ερωτευόμουν όλο και πιο πολύ με κάθε νέα επίσκεψη αυτή τη μεσαιωνική γοητεία που αποπνέει. Είναι σίγουρα μία πόλη στην οποία μπορεί εύκολα κανείς να μείνει και μόνιμα.


Η φήμη των πόλεων του Βελγίου είναι ξακουστή για τις μοναδικές ποικιλίες μπύρας, τις τηγανιτές πατάτες με μαγιονέζα, και τις θεϊκές βέλγικες βάφλες και σοκολάτες. Η Brugge εκτός του ότι προσφέρει όλα τα παραπάνω, προσφέρει και ατέλειωτες βόλτες στα μικρά ρομαντικά σοκάκια της, τις μεγάλες πλακόστρωτες πλατείες και τα μικρά πλωτά κανάλια.


Περπατώντας τριγύρω θα νομίζετε ότι έχετε μεταφερθεί πίσω στο χρόνο σε μια πόλη-εμπορικό κέντρο της εποχής της γύρω στο 15ο αιώνα. Τα στενά κουκλίστικα σπιτάκια με τα μεγάλα παράθυρα είναι κι αυτά χαρακτηριστικά του αρχιτεκτονικού στυλ των Βέλγων και Ολλανδών.


Κάτι ακόμα που αξίζει να κάνετε, είναι μια βόλτα με τις βαρκούλες στα κανάλια της πόλης, όπου μέσα σε μισή ώρα έχετε δει σχεδόν τα πάντα με τον οδηγό να δίνει αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.


Δύο είναι οι μεγάλες πλατείες της πόλης, η “The Markt” και η “The Burg”.Η πρώτη, είναι γεμάτη από στενά σπιτάκια, τα περισσότερα από τα οποία είναι τώρα καφέ, μπαρ κι εστιατόρια. Η δεύτερη, μικρότερη αλλά πιο όμορφη, είναι εκεί που βρίσκεται και το Δημαρχείο, ένα κτίσμα γοτθικού ρυθμού τόσο καλοφτιαγμένο που φανερώνει ότι η πόλη ήταν από παλιά ακμάζουσα .



Γνωστή και ως η Βενετία του Βορρά, η Brugge είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης  και ένα μέρος στο οποίο ελπίζω να ξαναγυρίσω σύντομα :)



No comments:

Post a Comment