Wednesday, March 12, 2014

Πρωτοχρονιά στην Έρημο Thar


 Έλπις

Γιορτάζοντας την Πρωτοχρονιά στην έρημο Thar του Rajasthan (η 9η πιο μεγάλη υποτροπική έρημο στον Πλανήτη) είναι μία απ’τις στιγμές της ζωής μας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε.



Ήμασταν μια ομάδα 18 ατόμων από 10 διαφορετικές χώρες .Μετά από πολύωρο ταξίδι με τις καμήλες, βρήκαμε το κατάλληλο μέρος για να στήσουμε σκηνές στη μέση του πουθενά πριν νυχτώσει.



Το σκηνικό ήταν απίστευτο! Παρατηρούσαμε τριγύρω αλλά το μόνο που βλέπαμε ήταν ατέλειωτοι αμμόλοφοι και καμήλες. Έμοιαζε σαν να ήμασταν πολύ μακριά από τον πολιτισμό, σαν να ήμασταν μόνοι μας μέσα στην έρημο ( πιστέψτε μας ήταν φοβερό συναίσθημα!)Σε λίγο ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε παραδοσιακό Ινδικό δείπνο ( ρύζι, dhal, chapattis, pakora).




Ο ήλιος είχε σχεδόν δύσει κι έτσι μετά από εκατοντάδες φωτογραφίες με όλη την ομάδα στο τελευταίο ηλιοβασίλεμα της χρονιάς, κάτσαμε γύρω από τη φωτιά έτοιμοι για το φαί. Ο θείος Joe ( ο ντόπιος ξεναγός μας) είχε φέρει παραδοσιακά όργανα μουσικής και έπιασε να τραγουδάει τραγούδια δικά τους μαζί με τους άλλους φίλους του. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ πως νιώθαμε όταν ακούγαμε αυτές τις μελωδίες μέσα στη νύχτα. Κι ενώ ο ουρανός φανταζόμασταν πως θα ήταν σκοτεινός , τα αμέτρητα αστέρια ήταν τόσο φωτεινά που σε συνδυασμό με τη φωτιά έκαναν τα πρόσωπά μας να φωτίζονται!




Ξαφνικά ,η Τία, το κορίτσι από την Ινδονησία είπε πρώτη Καλή Χρονιά καθώς ήταν η πρώτη χώρα από την παρέα που υποδεχόταν το 2012.Έτσι τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας όλοι και ανταλλάξαμε ευχές. Μετά από 2 ώρες ήρθε η ώρα της Ινδίας να αλλάξει χρόνο. Καθώς καθόμασταν όλοι γύρω από τη φωτιά τραγουδώντας ο καθένας τραγούδια από τη χώρα του, ενώσαμε όλοι μαζί τα χέρια μετρώντας αντίστροφα: δέκα, εννιά, οχτώ, εφτά, έξι, πέντε , τέσσερα, τρία , δύο….ΕΝΑΑΑ!! ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΑΑΑ! Μαγεία στον ουρανό καθώς φωτίστηκε από βεγγαλικά! Ήταν η έκπληξη που μας είχαν ετοιμάσει οι Ινδοί φίλοι μας!




Τις επόμενες ώρες τελικά γιορτάσαμε την Πρωτοχρονιά και για τις 11 Χώρες  με διαλείμματα γεμάτα από παιχνίδια. Τη νύχτα έκανε λίγο ψύχρα σε αντίθεση με την καυτή μέρα, και χρειαστήκαμε δυο τρεις κουβέρτες ο καθένας για να είμαστε άνετα , αυτό όμως δε μας επηρέαζε και τόσο σε μια τέτοια νύχτα. Αυτό που σίγουρα όλοι είχαμε στο μυαλό μας όμως, ήταν το πόσο τυχεροί ήμασταν που ζούσαμε αυτές τις μαγικές στιγμές, κάτι που λίγοι θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να βιώσουν.




Καταλάβαμε εκείνη τη στιγμή ότι δε χρειάζεσαι ακριβά ρούχα, πλούσιους μπουφέδες, κράτηση σε χλιδάτα μέρη για να γιορτάσεις την Πρωτοχρονιά. Αισθανθήκαμε μπουχτισμένοι με αυτές τις συνήθειες, νιώθοντας το πόσο σημαντικό ήταν που περάσαμε αυτή τη βραδιά με παιδιά από όλο τον κόσμο σε μια αχανή έρημο κοιτώντας μόνο τα αστέρια κι όμως νιώθοντας πιο ελεύθεροι από ποτέ.
Κι αυτό ήταν μόνο ένα από τα πολλά πράματα που μας δίδαξε το ταξίδι μας στην Ινδία. .Είναι γραφτό ίσως να επιστρέψουμε εκεί μια μέρα…



Για περισσότερες φωτογραφίες από την Ινδία πατήστε εδώ

No comments:

Post a Comment