Monday, March 17, 2014

Aruba : Το χαρούμενο νησάκι της Καραϊβικής

Έλπις

Η Aruba είναι ένα από τα αυτά τα μέρη τα οποία έχουμε όλοι ακούσει, αλλά δεν έχουμε ιδέα που βρίσκονται στο χάρτη. Τι καλύτερο από το να κολυμπάς στις εξωτικές παραλίες με τα τυρκουάζ νερά πάνω από κοραλλιογενείς υφάλους στη Νότια Καραϊβική!




Λόγω του τροπικού της κλίματος, η Aruba προσελκύει τουρίστες όλο το χρόνο! Πόσο απίστευτο ακούγεται να μένεις σε ένα μέρος που δε χρειάζεσαι παπούτσια ή μπουφάν γιατί κάνει πάντα ζέστη! Δε χρειάζεται να κοιτάξεις την πρόγνωση του καιρού γιατί ξέρεις πως κάθε μέρα, ο καιρός είναι για παραλία!





Φυσικά, η πρόφαση για άλλο ένα ταξίδι και η επίσκεψη στην Aruba, ήταν το beach tennis (το άθλημα που αγαπάω όσο και τα ταξίδια)! Και το αστείο της υπόθεσης ήταν πως μόνο η μητέρα μου μπορούσε να με ακολουθήσει σε αυτό το ταξίδι εκείνη την περίοδο. Οπότε, μετά από μια βδομάδα στη Νέα Υόρκη, ήταν μοναδική ευκαιρία να πεταχτούμε σε αυτό το μικρό στολίδι της Καραϊβικής!



Μένοντας σε μια μικρή βίλα ενός οικογενειακού ξενοδοχείου ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό το ταξίδι θα ήταν μοναδικό! Καθώς βλέπαμε τόσες εικόνες από αυτά τα γαλαζοπράσινα νερά, το πρώτο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε, ήταν να τρέξουμε κατευθείαν στην παραλία! Και το σκηνικό ήταν απλά υπέροχο..






Η Eagle beach είναι με διαφορά η παραλία με το πιο ωραίο χρώμα νερού που έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας, το χρώμα που βλέπεις σε φωτογραφίες στο ίντερνετ και λες σιγά μην είναι αυτό αληθινό.. κι όμως! Κάποιες ακόμα παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε είναι οι palm beach και baby beach! Επίσης, μην χάσετε την ευκαιρία για πανέμορφες off road διαδρομές με ένα 4x4 τζιπάκι στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού.





Η Aruba είναι το χαρούμενο νησάκι της Καραϊβικής, όπου οι κάτοικοί της έχουν μια πολύ χαλαρή νοοτροπία, κάτι που μας άρεσε ιδιαίτερα! Τα πάρτι στην παραλία και γενικά η νυχτερινή ζωή αποτελούν ιδιαίτερο κομμάτι στη ζωή των ντόπιων, οι οποίοι ξέρουν πώς να απολαμβάνουν τη ζωή! Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας για εμένα, είναι φυσικά το φαγητό! Οφείλω λοιπόν να ομολογήσω πως υπάρχει πληθώρα καλών εστιατορίων κοντά στη θάλασσα με ιδιαίτερα εύγευστα θαλασσινά και κρέατα.





Παρ ‘όλο που οι διακοπές ήταν με τη μαμά μου, και ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε διακοπές μαζί, περάσαμε πολύ ωραία! Η Aruba ήταν ένας από τους προορισμούς που από μικρός ονειρευόμουν, και δε με απογοήτευσε! Περιττό να αναφέρω, πως το beach tennis έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να γνωρίσω αρκετούς καλούς φίλους που δε θα ξεχάσω ποτέ.



Αυτό το ταξίδι χαράχτηκε βαθιά στη μνήμη μας ως ένα από τα καλύτερα και είμαι 1000% σίγουρος πως μια μέρα θα ξαναγυρίσω για να παίξω beach tennis και να απολαύσω αυτόν τον μικρό παράδεισο για μια ακόμη φορά!


No comments:

Post a Comment