Monday, March 17, 2014

Safari με ελέφαντες ή Rafting με σχεδία από μπαμπού;

Δώρα 

Εντάξει, αυτό σίγουρα δεν είναι ένα από τα διλήμματα με τα οποία έρχεστε αντιμέτωποι στην καθημερινότητά σας το ξέρω, αλλά είναι ένα από αυτά που θα έρθετε αντιμέτωποι όταν επισκεφτείτε την Ταυλάνδη! Στην Bangkok υπάρχουν αρκετές επιλογές για ημερήσιες εκδρομές όπως αυτή, εάν δεν έχετε πολύ χρόνο να εξερευνήσετε διεξοδικά τα περίχωρα ή δε βλέπετε απλά την ώρα να επισκεφτείτε τα εξωτικά νησάκια του Νότου (όπως και εμείς)!
 

Τελικά επιλέξαμε να κάνουμε και τις δυο δραστηριότητες την ίδια μέρα μιας και δεν ήταν πολύ μακριά από την Bangkok. Η διαδρομή ήταν μόλις 3 ώρες (μιας και τα 2 μέρη ήταν σε διαφορετικές τοποθεσίες). Πρώτη στάση ήταν το σαφάρι με τους ελέφαντες. Βέβαια, δεν ήταν ακριβώς σαφάρι, αλλά θα έλεγα μια ευχάριστη βόλτα με τα γλυκά αυτά ζωάκια! Το ανέβασμα στους ελέφαντες απαιτούσε ολόκληρη διαδικασία, με μια ειδική πλατφόρμα όπου ο ελέφαντας έμπαινε από κάτω για να μπορέσουμε εμείς να κάτσουμε στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις που υπήρχαν στην πλάτη του. Έπειτα, ο οδηγός σκαρφαλώνει και κάθεται στο κεφάλι του ελέφαντα λες και είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο! Όταν όλοι καταφέραμε να πάρουμε τις θέσεις μας, ήμασταν έτοιμοι για τη βόλτα μας με κατεύθυνση το κοντινό ποτάμι..
 

Η βόλτα είχε απίστευτη πλάκα! Κυρίως επειδή ήταν πολύ δύσκολο να κρατηθείς στη θέση σου! Έπρεπε να κρατιόμαστε πολύ σφιχτά γιατί ο ελέφαντας δεν είχε σταθερό ρυθμό! Ένα από τα πράγματα που δεν γνωρίζαμε, είναι ότι οι ελέφαντες έχουν μαύρα μαλλιά στο κεφάλι τους. Ο οδηγός μας είχε την καλοσύνη να μας προσφέρει από ένα δαχτυλίδι που είχε φτιάξει από το τρίχωμα της ουράς του ελέφαντα.
 

Το αποκορύφωμα της βόλτας ήταν όταν φτάσαμε στο ποτάμι. Οι ελέφαντας έδειχναν να απολαμβάνουν ιδιαίτερα το νερό, το οποίο έφτασε σχεδόν μέχρι τα πόδια μας σε κάποια σημεία! Υπήρχε επίσης ένα μωρό ελεφαντάκι το οποίο ήταν δεμένο πάνω στη μαμά του και διασκέδαζε πολύ κολυμπώντας! Αυτή ήταν η πιο γλυκιά εικόνα με ζώα που έχουμε δει!
 
 

Τελειώνοντας τη βόλτα, γυρίσαμε πάλι πίσω στο σημείο εκκίνησης, όπου μπορούσαμε να αγοράσουμε φρούτα για να ταίσουμε τους ελέφαντες.
 

Το επόμενο κομμάτι της εκδρομής ήταν το rafting με σχεδίες φτιαγμένες από ξύλο μπαμπού. Ξεκινήσαμε και πάλι σε ένα μέρος κοντά στο ποτάμι (λογικά στο ίδιο, απλά λίγο παραπέρα). Οι σχεδίες ήταν ακριβώς όπως αυτές που βλέπουμε σε ταινίες δράσης, αλλά δεν επέπλεαν και τόσο πολύ στο νερό! Η οδήγηση της σχεδίας επίσης φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα! Ο ντόπιος οδηγός μας βασικά προσπαθούσε απλά να ακολουθήσει τη ροή του ποταμού.
 
 

Το περιβάλλον τοπίο ήταν απλά εκπληκτικό. Στις όχθες του ποταμού ήταν γεμάτο πρασινάδα και εξωτικά φυτά ανάμεσα στις καλύβες φτιαγμένες από μπαμπού. Μας φάνηκε σα να είμαστε σε άλλη εποχή! Κατά τη διαδρομή μας, ένα σωρό άνθρωποι, και κυρίως παιδάκια που παίζανε δίπλα στο ποτάμι, μας χαιρετούσαν φορώντας ένα τεράστιο χαμόγελο!
 
 

Για ακόμη μια φορά συνειδητοποιήσαμε πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν τόσο ευτυχισμένοι χωρίς να έχουν ούτε καν τα βασικά αγαθά στην καθημερινή τους ζωή. Όλα είναι σχετικά λοιπόν σε αυτή τη ζωή.. Πέρα από την απίστευτη θέα, είχαμε την ευκαιρία για μια βουτιά σε αυτό το βαλτώδες ποτάμι (προσωπικά δε μου πολυάρεσε αυτή η ιδέα, αλλά τα αγόρια όλα έδειχναν να το απολαμβάνουν)!!
 

Μετά το τέλος της βόλτας μας φάγαμε ταυλανδέζικο σε ένα πολύ όμορφο εστιατόριο στις όχθες του ποταμού το οποίο προσέφερε το τέλος τον πιο τέλειο ανανά που έχουμε δοκιμάσει στη ζωή μας (περιττό να πω ότι φάγαμε περίπου δυο ο καθένας)!!
 
 
Μπαίνοντας στο λεοφωρειάκι μας για το δρόμο του γυρισμού, είχαμε τα στομάχια μας χαρούμενα και το μυαλό μας γεμάτο όμορφες εικόνες από αυτό το πραγματικά αξέχαστο ταξίδι!

No comments:

Post a Comment