Monday, March 17, 2014

Ko Phi Phi : Ο Επίγειος Παράδεισος!

Έλπις



Μετά την Bangkok και το Phuket, ο επόμενος σταθμός σε αυτό το αξέχαστο ταξίδι μας στην Ταϊλάνδη, ήταν τα νησιά Ko Phi Phi! Έχοντας όλοι ακούσει τόσα πολλά για αυτό το μέρος, ήμασταν όλοι αρκετά ενθουσιασμένοι για να εξερευνήσουμε το πανέμορφο νησί! Η εικόνα που ακολουθεί περιγράφει ακριβώς τα πρώτα μας συναισθήματα για το Ko Phi Phi!





Οι παρθένες παραλίες, τα καταπράσινα τοπία, οι γραφικές καλύβες από μπαμπού με τις αιώρες, και το πεντανόστιμο Ταυλανδέζικο φαγητό που σερβίρεται σε τραπεζάκια πάνω στην άμμο στην παραλία, κάνουν το μέρος τόσο μοναδικό! Αν και έχουμε επισκεφτεί αρκετά όμορφα νησιά, οφείλω να ομολογήσω ότι οι υπέροχες παραλίες με τους κοκκοφοίνικες και τους βλαστούς μπαμπού να τις περιβάλλουν, φέρνουν τα Ko Phi Phi στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων μας!





Ήταν η πρώτη μας φορά που κοιμηθήκαμε σε μια καλύβα μόλις μερικά μέτρα από τον αφρό της θάλασσας, και φυσικά πληρώνοντας μόνο κάτι λιγότερο από 5 ευρώ τη βραδιά ο καθένας! Το συναίσθημα όταν κλείνεις τα μάτια και νιώθεις τον απαλό ήχο των κυμάτων του ωκεανού να σου χαιδεύει το σώμα, απλά δεν περιγράφεται! Στον αντίποδα, η νυχτερινή ζωή του νησιού δεν είναι καθόλου ήρεμη! Κάθε βράδυ χορεύαμε και πίναμε στην παραλία μέχρι ο πρωινός ήλιος να μας θυμίσει ότι ήρθε η ώρα να πάμε στο κρεβατάκι μας!



Όσοι έχετε ήδη επισκεφτεί την Ταϊλάνδη, σίγουρα θα σας έχουν λείψει τα ποτά μέσα στα κουβαδάκια (buckets)! Σα χαρωπά παιδάκια στην παραλία, νεαροί τουρίστες (σαν εμάς), αγοράζουν κουβαδάκια διαφορετικού χρώματος και μεγέθους τα οποία περιέχουν παγάκια, ένα μικρό μπουκάλι whiskey, vodka ή άλλο αλκοόλ, και ένα αναψυκτικό, έτοιμα να αναμειχθούν και να δώσουν το σύνθημα για την έναρξη του πάρτι!





Κατά τη διαμονή μας στην Ταϊλάνδη, αποδείχτηκε ότι το Thai Boxing είναι κάτι πολύ σημαντικό στις ζωές των ανθρώπων! Αν και οι ντόπιοι δεν προκαλούν, μην κάνετε ποτέ το λάθος και βρεθείτε σε καβγά μαζί τους! Φυσικά, όντας υπερήφανοι απόγονοι Σπαρτιατών, δε μπορούσαμε να φύγουμε από τη χώρα χωρίς να αγωνιστούμε σε ένα αγώνα Thai Boxing! Το αποτέλεσμα: Ελλάδα VS Κολομβία 1-1 (κουβαδάκια)!!





Μασάζ και Ταϊλάνδη είναι δυο λέξεις άρρηκτα συνδεδεμένες, οπότε ακόμα και στα εξωτικά Ko Phi Phi, είδαμε αρκετά κρεβάτια για μασάζ μόλις λίγα μέτρα από το νερό του ωκεανού! Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν είχαμε την πολυτέλεια για ακόμα ένα Thai massage, αλλά αυτό και μόνο αποτελεί ένα λόγο για να γυρίσουμε πίσω, χεχε!





Οι φωτογραφίες δυστυχώς δε μπορούν να αποτυπώσουν την ομορφιά του νησιού. Εξερευνώντας νέες παραλίες, ανακαλύπταμε νέους θησαυρούς, οι οποίοι ήταν κάθε φορά και πιο μαγευτικοί! Φυσικά υπήρχαν και κάποια πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά ήταν τόσο φυσικά και όμορφα χτισμένα και διακοσμημένα, που δε χαλούσαν καθόλου το παρθένο τοπίο του νησιού! 







Είναι αναμφισβήτητα το μέρος που εύχεσαι ο χρόνος να παγώσει και να μείνεις εκεί για πάντα! Για αξέχαστες διακοπές υπέρτατης χαλάρωσης σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
 






No comments:

Post a Comment