Wednesday, March 12, 2014

Οι υδάτινοι δρόμοι της Kerala

Έλπις

Το να φύγεις από την Κεράλα χωρίς ένα οδοιπορικό στα πανέμορφα στάσιμα νερά της, είναι σα να φύγεις από την Αθήνα χωρίς να επισκεφτείς τον Παρθενώνα!




Οι υδάτινοι δρόμοι αποτελούν το κύριο τουριστικό προϊόν της Κεράλα, καθώς είναι κάτι μοναδικό στην περιοχή. Αν και στο παρελθόν, η χρήση των φυσικών καναλιών περιοριζόταν στη μεταφορά αγαθών από τους ντόπιους, σήμερα τα στάσιμα νερά προσφέρουν μια μαγευτική εμπειρία στους τουρίστες που επισκέπτονται την Κεράλα.






Κανάλια, ποτάμια και λίμνες διασυνδέονται και διαμορφώνουν έναν υδάτινο λαβύρινθο με δίκτυο πάνω από 1,500χμ! Το οικοσύστημα της περιοχής είναι μοναδικό, όπου το φρέσκο νερό των ποταμών συναντά το αλμυρό νερό που ταξιδεύει από την Αραβικό Πέλαγος.






Τα kettuvallams (παραδοσιακά πλωτά σπίτια) αποτελούν τον κύριο τουριστικό πόλο έλξης της Κεράλα. Μεταμορφωμένα για να φιλοξενήσουν τους τουρίστες, στα πλωτά σπίτια υπάρχουν κανονικές καμπίνες με δυτικού στυλ τουαλέτες, τραπεζαρία καθώς και άπλετος χώρος για χαλάρωση στο κατάστρωμα. Αρκετοί τουρίστες επιλέγουν να περάσουν τουλάχιστον μια νύχτα σε ένα από τα πανέμορφα αυτά πλωτά σπίτια. Πεντανόστιμα είδη θαλασσινών ετοιμάζονται από το πλήρωμα που μένει στο σκάφος, αρωματισμένα φυσικά με τα μπαχάρια της περιοχής. Περισσότερα από 2000 kettuvallams πλέουν στα στάσιμα νερά της Κεράλα, 120 εκ των οποίων στην Alappuzha.






Λόγω έλλειψης χρόνου δυστυχώς είχαμε σχεδιάσει να επισκεφτούμε την Alappuzha αυθημερόν, οπότε δεν καταφέραμε να νοικιάσουμε ένα πλωτό σπίτι και να περάσουμε μια ρομαντική νύχτα στο σκάφος! Είχαμε όμως την τύχη να κάνουμε ένα πολύ φτηνότερο τουρ στα μαγευτικά κανάλια με μια μικρή μηχανοκίνητη βαρκούλα, παίρνοντας μια καλή γεύση από την απερίγραπτη γοητεία του μέρους!







Νερό, νερό και πάλι νερό, με μερικές λεπτές λωρίδες γης ανάμεσα και τεράστια φοινικόδεντρα να ξεπροβάλλουν, με τα φύλλα τους να χορεύουν αρμονικά από το απαλό αεράκι. Το καταπράσινο τοπίο θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες!





Αναμφισβήτητα ένα από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ινδίας! 



Για περισσότερες φωτογραφίες από Ινδία πατήστε εδώ

No comments:

Post a Comment