Monday, March 17, 2014

Bangkok: Η πόλη των αγγέλων

Έλπις 

Η Bangkok είναι η πρωτεύουσα της Ταιλάνδης και είναι με διαφορά η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας με πληθυσμό περίπου 12 εκατομύρρια κατοίκους. Τα πολυπολιτισμικά της στοιχεία και αξιοθέατα, σε συνδυασμό με την έντονη νυχτερινή της ζωή, έχουν δώσει στην πρωτεύουσα μια εξωτική γεύση!



Καθώς η Bangkok δεν ήταν πολύ μακριά από τη βάση μας, την Καλκούτα, και βρήκαμε εισιτήριο με επιστροφή με 90 ευρώ, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την όμορφη αυτή πόλη. Φυσικά, ο κύριος προορισμός μας ήταν τα μαγευτικά νησάκια της χώρας, αλλά ομόφωνα αποφασίσαμε να αφιερώσουμε 4 από τις 10 μέρες του ταξιδιού στην Bangkok, η οποία μάλιστα θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο!



Ευτυχώς το hostel που μέναμε ήταν ένα λεπτό μακριά από τον πιο κεντρικό δρόμο, τον Khao San road. Αρκετοί τουρίστες που ψάχνουν ένα φθηνό μέρος να κοιμηθούν επιλέγουν συνήθως αυτήν την περιοχή. Κάνοντας μια βόλτα στα μικρά σοκάκια του κέντρου, μπορεί κανείς να δει αρκετούς τουρίστες να αράζουν στα ατελείωτα μπαράκια και να πίνουν μια κρύα μπύρα Chang.

 


Εκτός από μπαρ και εστιατόρια, η Khao San road (η οποία είναι πολύ πιο όμορφη τη νύχτα), είναι γεμάτη και από μικρούς πάγκους με φτηνά ρούχα, φρέσκους φυσικούς χυμούς, πεντανόστιμα Pad Thai (το παραδοσιακό ταυλανδέζικο πιάτο) και αρκετούς καλλιτέχνες που δημιουργούσαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στην περιοχή!



Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε έναν μικρό πάγκο στον οποίο μπορείς να αγοράσεις σνακς όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια, σκορπιοί, σκουλήκια, ακρίδες, κλπ (προσωπικά δοκίμασα σκορπιό και ήταν ότι πιο αηδιαστικό έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου)! Προς έκπληξη μας, αρκετοί τουρίστες αγόραζαν με το κιλό λες και ήταν κάτι αρκετά γευστικό!

 


Ειλικρινά θα είναι μεγάλο κρίμα εάν φύγετε από την Bangkok χωρίς να δοκιμάσετε τουλάχιστον ένα Thai massage! Η Khao San road είναι γεμάτη από μικρά μαγαζάκια που το προσφέρουν. Το foot massage και το full body massage είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα, οπότε μετά από μια πολύ κουραστική μέρα με πολύ περπάτημα στην πόλη, πήραμε θέση σε μια ξαπλώστρα για ένα απολαυστικό foot massage.

Μια άλλη μέρα δοκιμάσαμε το ʽʼfish massageʼʼ, ένα νέο είδος μασάζ στο οποίο βάζεις τα πόδια σου μέσα σε ένα ενυδρείο με νερό και ειδικά μικρά ψαράκια σε τσιμπάνε και τρώνε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος! Προσωπικά, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το απόλαυσα και τόσο πολύ καθώς γαργαλιέμαι πολύ σε αυτό το σημείο, ενώ η Δώρα από την άλλη βρισκόταν στον παράδεισο!

 


Στην Bangkok βρίσκονται μερικά πολύ σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα, όπως το Grand Palace, το Wat Pho, το Wat Arun, το Golden Mount, και μερικά ακόμα. Η πλειοψηφία των Ταιλανδών είναι βουδιστές και υπάρχουν αρκετοί πανέμορφοι ναοί που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Πέρα από τα αξιοθέατα μέσα στην πόλη, ιδιωτικά τουριστικά πρακτορεία οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές σε μέρη όπως η ιστορική πόλη Ayutthaya , η πλωτή αγορά Damnoen Saduak, ο ναός με τις τίγρεις, και διάφορες δραστηριότητες όπως σαφάρι με ελέφαντες και ράφτινγκ με σχεδίες από μπαμπού!

 


Η νυχτερινή ζωή της Bangkon, όπως αναφέραμε, είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο αλλά δεν είναι τόσο τρελή όσο τα προηγούμενα χρόνια! Το κέντρο της πόλης, και ιδιαίτερα η Khao San road, είναι γεμάτο από μπαρ, κλαμπ και στριπτητζάδικα! Η Ταυλάνδη φημίζεται ακόμα περισσότερο βέβαια, για τον τεράστιο αριθμό τρανσέξουαλ γνωστοί και ως ladyboys
Ένα βράδυ μάλιστα πήγαμε με  tuk-tuk στην περιοχή Patpong, η οποία θεωρείται ένα από τα hot μέρη για να βγεις το βράδυ, και είδαμε αρκετά από αυτά (όπως στη φωτό)!



Αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της πόλης, η Bangkok είναι αρκετά ασφαλής, με βίαια περιστατικά όπως κλεψιές και ληστείες, όχι τόσο συνηθισμένα. Προσωπικά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα κατά τη διαμονή μας στην Ταυλάνδη. Φυσικά θα πρέπει να έχετε το νου σας για τις απάτες που κυκλοφορούν. Πωλητές διαμαντιών, οδηγοί tuk-tuk, και ιδιωτικές εταιρείες λεωφορείων είναι οι πιο διαδεδομένες.



Αυτό που κάνει την Ταυλάνδη έναν από τους πιο προτιμόμενους τουριστικούς προορισμούς, είναι σίγουρα τα εκατοντάδες πανέμορφα εξωτικά νησάκια στο Νότο. Όμως η Bangkok δε θα πρέπει με τίποτα να λείψει από το πρόγραμμα σας καθώς αποτελεί μια από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της Ασίας, με εκπληκτικής ομορφιάς ναούς και παλάτια, θορυβώδεις αγορές και έντονη νυχτερινή ζωή, καταφέρνοντας να καλύψει όλα τα γούστα!

 


No comments:

Post a Comment