Monday, March 17, 2014

Πλωτή αγορά στην Ταϊλάνδη

Έλπις



Ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στην Ταυλάνδη, είναι η πλωτή αγορά Damnoen Saduak η οποία βρίσκεται περίπου 100 χμ νοτιοδυτικά της Bangkok. Μετά από ένα πολύ ωραίο πρωινό στο hostel, μπήκαμε όλοι στο λεωφορειάκι που είχαμε οργανώσει μέσω ενός τοπικού τουριστικού πρακτορείου.  





Η πλωτή αγορά είναι μια αγορά στην οποία τα εμπορεύματα πωλούνται πάνω σε βάρκες (στη συγκεκριμένη περίπτωση, στερεά ταιλανδέζικου τύπου κανό). Πολύχρωμα φρούτα, λαχανικά, γλυκά, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα περιμένουν τους καταναλωτές οι οποίοι κάνουν τα ψώνια τους περπατώντας στις όχθες του καναλιού.





Αρκετές πλωτές αγορές λειτουργούν στην Ασία (κυρίως σε Ταϊλάνδη, Ινδονησία και Βιετνάμ), αλλά η πλωτή αγορά Damnoen Saduak στην Ταϊλάνδη είναι η πιο γνωστή, οπότε δεν μπορούσαμε να τη χάσουμε! Το εξαιρετικής ποιότητας χώμα που βρίσκεται δίπλα στο κανάλι είναι πολύ εύφορο με αποτέλεσμα να καλλιεργούνται διάφορα είδη φρούτων και λαχανικών.


Σας συμβουλεύουμε να επισκεφτείτε τη θορυβώδη αυτή αγορά νωρίς το πρωί πριν τα πλήθη καταφθάσουν και η θερμοκρασία σκαρφαλώσει σε ανεπιθύμητα επίπεδα. Εκτός από φρούτα και λαχανικά, παραδοσιακά φαγητά μαγειρεύονται σε πλωτές κουζίνες πάνω στις βάρκες, και πιστέψτε μας είναι πεντανόστιμα!





Μετά από μια σύντομη βόλτα στην αγορά και αρκετές φωτογραφίες, είχαμε κανονίσει ένα τουρ με μια μηχανοκίνητη βάρκα στα μικρά κανάλια του χωριού. Το καταπράσινο τοπίο ήταν απλά μαγευτικό! Η απλή ζωή των ανθρώπων και το χαμόγελο που ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους, αποτύπωνε το πόσο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι είναι με αυτόν τον τρόπο ζωής.





Αν και δεν είναι ένα μέρος που στο αντίκρισμα του θα πεις ουάου, έχει όμως μια ξεχωριστή ομορφιά και είναι μέρος της κουλτούρας και της καθημερινότητας αρκετών κατοίκων στην Ταϊλάνδη.




Δοκιμάσαμε αρκετές παραδοσιακές λιχουδιές και αγοράσαμε μερικά αναμνηστικά σουβενίρ. Η πλωτή αγορά πρέπει αναμφισβήτητα να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σας!

No comments:

Post a Comment