Wednesday, July 30, 2014

Η Μητερα Πόλη Cape Town


Η Νότια Αφρική δεν έχει ονομαστεί τυχαία «Rainbow Nation» (Έθνος του Ουράνιου Τόξου) χωρίς. Περπατώντας στους δρόμους σε αυτό το κράτος θα δείτε λευκούς, έγχρωμους, κολοράτους (μικτή ντόπια φυλή), Μαλέι (Malay – αυστρονησιακής καταγωγής)  οι οποίοι μιλούν σε διαφορετικές γλώσσες, διαφορετικές διαλέκτους, έχουν διαφορετική κουλτούρα αλλά όλοι συμβιώνουν σε αρμονία! Οι Νοτιοαφρικάνοι είναι αρκετά θορυβώδεις και έντονοι, τους αρέσει πολύ το κρέας τους στα κάρβουνα, μπάρμπεκιου (braai κατ’ αυτούς), και αγαπούν τον ήλιο. Το Cape Town είναι η πόλη που συνδυάζει όλα τα παραπάνω με τον καλύτερο τρόπο!


Το Cape Town είναι η πρωτεύουσα της Δυτικής Επαρχίας της Νοτίου Αφρικής, κυρίως γνωστό για τη ζωή και τον πολιτικό αγώνα του NelsonTataMandela (Tata Madiba όπως τον αποκαλούν εδώ), ο οποίος πάλεψε για τον τερματισμό του Apartheid και των φυλετικών διακρίσεων. 



Το Νούμερο 1 στη λίστα σας όταν επισκεφθείτε το Cape Town είναι το ορόσημο του, το Table Mountain! Είναι πραγματικά επίπεδο όσο ένα τραπέζι. Οι Capetonians προτιμούν την πεζοπορία στην κορυφή του βουνού αλλά υπάρχει και η επιλογή του τελεφερίκ (αν οι άνεμοι το επιτρέψουν)! Η απίστευτη θέα των 360ο από την κορυφή θα ανταμείψει τον κόπο σας όποιο τρόπο και αν επιλέξετε. Εάν σας αρέσουν οι πανοραμικές θέες και η πεζοπορία τότε μία πιο εύκολη επιλογή είναι ο λόφος του Lions Head, κάτι λιγότερο από 45 λεπτά.


Το Cape Town είναι ηλιόλουστο σχεδόν όλο το χρόνο, ότι καλύτερο για υπαίθριες δραστηριότητες. Από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, ο παραλιακός χώρος για περπάτημα στο Sea Point πλημμυρίζει με κόσμο που περπατάει, τρέχει, βγάζει το σκύλο τους βόλτα ή κάνει γιόγκα στο γρασίδι! Η καλύτερη ώρα της ημέρας είναι η δύση του ηλίου πίσω από τον ωκεανό που γεμίζει τον ουρανό με μαγευτικές αποχρώσεις του κόκκινου και του μωβ…



Τουλάχιστον 1 μάθημα surf είναι απαραίτητο, και δύο από τις πιο δημοφιλείς παραλίες για να συμβεί αυτό είναι το  Muizenberg και το Big Bay. Υ.Γ. Ναι, συχνά πυκνά εμφανίζονται καρχαρίες αλλά ειδικοί παρατηρητές βρίσκονται εκεί για να σας προστατεύσουν!!


Το κέντρο της πόλης είναι μικρό αλλά συνδυάζει μοντέρνα αρχιτεκτονική, art deco κτίρια και Ολλανδική αποικιακή κουλτούρα. Κάντε μία ωραία βόλτα από τη Long Street έως την Kloof Street για φαγητό και ποτό και έπειτα προχωρήστε προς Companys Gardens για να απολαύσετε το Ευρωπαϊκό στυλ της περιοχής. Για τους πιο εναλλακτικούς με καλλιτεχνικές ανησυχίες το Woodstock και το Observatory είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε.



Η πόλη προσφέρει μία καταπληκτική ποικιλία εστιατορίων με διάφορες κουζίνες σε πολύ καλές τιμές. Ινδικό – Malay κάρυ, burgers, sushi, Αφρικάνικες λιχουδιές με «άγριες» προτάσεις πιάτων από στρουθοκάμηλο, αντιλόπη και κροκόδειλο είναι μερικές από τις εκπληκτικές γεύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Συστήνουμε Αιθιοπικό φαγητό στη Madame Taitou, sushi στο NURI Sushi Factory ή το Best of Asia και το Eastern Food Bazaar για Ινδο – Ασιατικό. Εάν θέλετε να ξοδέψετε κάτι παραπάνω αλλά να απολαύσετε μία ωραία Αφρικάνικη εμπειρία, επισκεφθείτε το εστιατόριο MOYO στο Stellenbosch όπου μπορείτε να πάρετε το γεύμα σας επάνω σε ένα δεντρόσπιτο :)


Αιθιοπικό ψωμί Injera με κρέας με μπαχάρια (Kitfo)
Η εμπειρία μας στο MOYO!

Και η λίστα μας δεν έχει ακόμα τελειώσει! Το Cape Town είναι παγκοσμίως διάσημο για τις εκπληκτικές ποικιλίες κρασιών και τους άπειρους αμπελώνες όπου μπορείτε να επισκεφθείτε για δοκιμή κρασιού. Σε μία απόσταση 40 λεπτών με το αυτοκίνητο, ανατολικά θα βρείτε το Wine Route του Paarl, το Stellenbosch και το Franschoek. Γύρω από αυτά τα μέρη, Γάλλοι άποικοι δημιούργησαν πανέμορφα κτήματα που είναι ανοιχτά για το κοινό για δοκιμές κρασιού και διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Αν επισκεφθείτε την περιοχή τον Απρίλιο πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε εισιτήρια για το Ετήσιο Φεστιβάλ Τυριού και να δοκιμάσετε όλες τις ποικιλίες! 


Το Cape Town μπορεί να είναι κοσμοπολίτικο αλλά συγχρόνως διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά που ξεπερνά τη φαντασία και τις προσδοκίες σας, και είναι αυτό που το κάνει και τόσο ξεχωριστό. Θα βρείτε αναρίθμητα εθνικά και ιδιωτικά πάρκα όπου μπορείτε να απολαύσετε τα άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Ιμπάλα, Κούντου, Σπρινγκμποκ, Μπαμπουΐνους και Ζέβρες είναι μερικά από αυτά που εντοπίζονται πολύ εύκολα. Τι άλλο μπορείτε να κάνετε; Αγώνα δρόμου με στρουθοκάμηλο φυσικά!


Αν ψάχνετε για πιο έντονες συγκινήσεις, οργανώστε μία κατάδυση με καρχαρίες και βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μεγάλο Λευκό… Επίσης μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε τους ενδημικούς Αφρικανικούς πιγκουίνους και την αποικία του στο Simons Town. Μπορείτε μάλιστα να κολυμπήσετε μαζί τους αν πληρώσετε μία μικρή είσοδο στο Boulders Beach.


Έχοντας περάσει 2 μαγευτικά χρόνια σε αυτήν την πόλη, μπορούμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για ώρες για την ομορφιά της… Το Cape Town εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του συνδυάζοντας ωκεανό, βουνό και μοναδική ποιότητα ζωής. Οι ντόπιοι λένε πως ασκείται μία ιδιαίτερη μαγνητική δύναμη στην περιοχή που χαρίζει την αίσθηση της πληρότητας! Επισκεφθείτε το Cape Town και θα σας εντυπωσιάσει


No comments:

Post a Comment